Mijn oorspronkelijke hulpvraag was of ik wat rechter zou kunnen worden; als kind al had ik hangende schouders. Daar is nooit verbetering in gekomen, ondanks mijn veelvuldig bezoek aan fysiotherapeuten wegens mijn onderrug (sinds mijn jeugd heb ik pijnklachten in de lage rug, tot – op latere leeftijd – hernia’s aan toe). Er was al zo ontzettend veel aan mijn onderrug gesleuteld zonder noemenswaardig effect, dat ik die klachten als onoplosbaar ben gaan zien.

De behandeling van Sylvia heeft een wereld voor me geopend. Wat zij met mijn lichaam voor elkaar heeft gekregen, is onvoorstelbaar en ‘life changing’, om het in goed Nederlands te formuleren. Mijn lichaam voelt soepeler, vrijer, lichter, rechter en substantieel minder pijnlijk (door ervaring wijs geworden durf ik nog niet te zeggen ‘pijnloos’, maar de tekenen zijn gunstig). Niet alleen mijn schouderpartij is geopend, elk onderdeel van mijn lichaam is herboren, weer tevoorschijn gekomen, ontdaan van het korset van oude patronen.

Ik voel me bevrijd en herboren tegelijk.

En dan heb ik het alleen nog maar over Sylvia’s technische vakkundigheid. Ze is bovendien een warmhartige, invoelende, wijze vrouw, die goed luistert, scherp observeert en precies de juiste adviezen geeft.

Ik wens iedereen Sylvia toe!”

Jorine L., Redacteur/Schrijver, Amsterdam