Acupunctuur

Acupunctuurbehandelingen herstellen op een natuurlijke en veilige manier pijn en stress die hun oorsprong vinden in onbalans tussen lichaam en geest.

Vitaliteit en klachtbehandeling

Voor wie?

Acupunctuur is geschikt voor iedereen die op een natuurlijke en veilige manier ondersteuning zoekt bij fysieke en mentale klachten. Wij zien mensen van alle leef-tijden en uit alle leef- fasen. Met zowel acute als chronisch  gerelateerde pijn of stress symptomen.

Onze structurele integratie-aanpak vraagt actieve participatie in het behandelproces. Met als onderliggende gedachte dat gezondheid een werkwoord is dat staat voor: onafhankelijk zijn in lichaam en geest. Hierbij aangetekend dat wij sociale wezens zijn met de mogelijkheid elkaar te steunen.

Hoe ziet het eruit?

Een reguliere acupunctuur behande­lingen duurt ca. 60min, waarin de acupuncturist een inventarisatie maakt, een fysieke diagnose afneemt en je vragen stelt om de dialoog met je lichaam te stimuleren. Vanuit deze informatie word een behandel strategie gekozen waarop er één of meerdere acupunctuur naaldjes wordt geplaatst welke langer of korter blijven zitten.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van iedere individuele klacht. Voor acute klachten kan 1 behandeling voldoende zijn, voor chronische, langdurende klachten zullen dit er naar verwachting meer zijn. Wij gaan uit van een vuist regel dat er 3 behan­de­lingen nodig zijn voor een resultaat dat beklijft. Resultaten zijn:

  1. Klacht is weg
  2. Klacht is minder
  3. Er is inzicht in wat er nodig is.

Om een resultaat te krijgen word aangeraden de eerste behandelingen wekelijks of tweewekelijks op te volgen als er meer nodig is kan je overgaan op maandelijkse sessies.

Naast de fysieke behandelingen krijg je ook praktische adviezen en/of opdrachten mee die je zelfstandig kan doen om je lichaam te ondersteunen. Denk aan voeding, beweging en meditatie.

Wat kun je verwachten?

Omdat Acupunctuur op het hele lichaam werkt is het gevoel dat je lichaam één geheel is een belangrijk resultaat. Dit brengt rust en is een teken dat je lichaam zijn eigen balans zoekt.

In deze balans, die zowel op de organen als op de extremiteiten (benen-armen-hoofd) werkt, worden blokkades en koude of hitte klachten opgelost. Door stimulatie van de bloedstroom en het immuunsysteem verminderd fysieke en geestelijke verkramping en krijgt het lichaam zijn flexibiliteit, om stress op te vangen, terug. Je wordt meer ontspannen en ervaart meer kracht.

Verbeterde balans tussen actief zijn, overdag bewegen en ‘s nachts slapen, een gezonde eetlust en een goed werkende spijsvertering. Dit alles met een ontspannen, rustige ademhaling.

Bijna alle zorgverzekeringen vergoeden acupunctuur vanuit het aanvullende pakket.

Op Zorgwijzer kun dit  per verzekeraar nakijken.

Bent u ontevreden over onze behandelingen en komt u er met ons niet uit, dan kunt u op deze wijze een klacht indienen.