Massage therapie / Structurele integratie

Structurele integratie combineert een massagebehandeling met het zelf actief bewegen tijdens de manipulaties. Het effect dat dit heeft op het bindweefsel maakt dat je je weer comfortabel en vrij in je lichaam voelt.

12 sessie traject Anatomy Trains Structurele Integratie 

Voor wie?

Mensen die meer willen leren over het eigen lichaam. Specifiek, wat is de functie van mijn pijnklacht en bewegingsbeperking en wat zegt lichaamsvorm en kwaliteit van steunweefsel over het ontstaan hiervan. 

Steunweefsel ook wel bindweefsel is datgene wat ons lichaam vorm geeft.

Spierweefsel zet ons in beweging. Beide hebben we nodig om efficiënt in functie te kunnen zijn. Hoe effectief dit gebeurt is geheel afhankelijk van coherente samenwerking tussen beide systemen. Het komt regelmatig voor dat een chronische pijnklacht een voorval of ervaring uit het verleden triggert. Denk hierbij aan littekens (zichtbaar/niet zichtbaar), ingesleten werkhouding, chronische over-/ onderbelasting, aanhoudende stress (fysiek en/of mentaal), verlies van gevoel van proprioceptie (waar
bevind ik mij in mijn lichaam ten opzichte van de omgeving).

Maar ook intensief sporten, genetische aanleg en kind-ervaringen kunnen inzicht geven over het ontstaan of verloop van de pijnklacht of beperking.

We gaan op zoek en streven jouw ideaal na, daar waar jij je het meest comfortabel en vrij in je lichaam voelt.

Hoe ziet het eruit?

Dit traject is opgedeeld in 12 sessies van 75 minuten volgens een vast protocol.

 

  • In de eerste vier sessies wordt het oppervlakkige bindweefsel behandeld (superficial fascia), waarna de 4 core sessies volgen (deep fascia).
  • Daarna volgt het integratiedeel (4 sessies) waarin lichaamscoördinatie, -bewustzijn, educatie en al het voorafgaande werk samenkomen.
  • Extra tussen-sessies komen regelmatig voor, met name wanneer er sprake is van langdurig vastgehouden spanningspatronen. Ook kunnen er tussentijds oefeningen meegegeven worden ter voorbereiding op een volgende sessie of om een nieuw verworven vorm/beweging te trainen.

Elke sessie begint met een korte telefonische intake en wordt er gekeken welk specifieke deel van een lijn de meeste aandacht vraagt in relatie tot de hulpvraag. Daarvoor hanteren we de techniek ‘bodyreading’. Dit is een manier om op niet oordelende wijze naar het lichaam te kijken.

Anders dan een massagebehandeling ben je in het ATSI werk zelf ook actief aan het bewegen tijdens de manipulaties. Dit is nodig omdat jouw bindweefsel zich alleen zo blijvend kan hervormen.

Het verloop is sterk afhankelijk van meerdere factoren zoals de duur en complexiteit van de klacht, de samenhang met secundaire klachten, het kunnen loslaten van (pijn)ervaringen, alsmede de algemene gezondheid, vitaliteit en het natuurlijk vermogen tot herstel.

Vóór elke sessie is er ruimte voor vragen, het delen van ervaringen of anderzijds overleg.

Wat kun je verwachten?

Naast het verminderen/verhelpen van pijn- en bewegingsklachten heb je ook inzicht gekregen in hoe jouw lichaam het beste blijft functioneren wanneer onder spanning, bij stress of dagelijks herhalende routines. Maar ook hoe je slim kunt trainen, je sport beoefenen zonder blessures, lichaamssignalen interpreteren voordat het een chronische klacht wordt.

Het structurele integratiewerk is een unieke en persoonlijke ervaring die op meerdere niveaus je
lichaamsbewustzijn vergroot en transformeert.

Structurele Integratie word als natuurgeneeskundig consult gefactureerd en kan vaak uit de aanvullende verzekering worden vergoed.

Op Zorgwijzer kun dit  per verzekeraar nakijken.

Bent u ontevreden over onze behandelingen en komt u er met ons niet uit, dan kunt u op deze wijze een klacht indienen.