Yoga & Meditatie

De kalme, beheerste en ontspannen reis naar balans tussen lichaam en geest.

Leren Mediteren

Maak kennis met Meditatie in 2 praktische cursussen. Leren zitten zonder uiterlijke beweging, en grip krijgen op waar je innerlijke beweging. Praktisch bezig zijn met ‘in je midden zijn’ wat de letterlijke vertaling is van medi-tatie.

Door te mediteren ontwikkel je een grotere concentratie en verbeterd je nachtrust. 1 uur ‘diepe’ meditatie kan 3 uur slaap vervangen. Je leven wordt efficiënter. De relatie met jezelf en de wereld om je heen wordt helderder.

In cursus 1 leer je in één meditatie van een half uur,  en in cursus 2 maak je kennis met 20 verschillende meditaties

lesrooster

 

YOGA-Prep

Maak kennis met yoga, de geschiedenis van yoga en wat yoga u zou kunnen geven.

In een cursus van 10 rustige, steeds iets intensiever wordende lessen vind u ontspanning en word uw lichaam meer flexibel. Aan de hand van een oplopende serie oefeningen, die door de ontwikkeling van yoga heen loopt, leert u ervaren wat de verschillende stijlen van yoga met uw lichaam doen en krijgt u een eerste begrip van hoe u zelf zou kunnen trainen en waarom u dat zou willen doen.

Na deze kennismaking heeft u een idee over wat yoga is en wat het met uw lichaam doet, ervaring met verschillende yoga stijlen en een praktische serie van 20 oefeningen die u kan gebruiken als warming up en cooling down om uw lichaam te onderhouden.

Ook is deze lessen serie bruikbaar als voorbereiding op een langer yoga traject van een specifieke stijl.

Een vervolg traject zou Chinese ‘daoyin’Yoga kunnen zijn.

 

lesrooster

Chinese ‘daoyin’ Yoga

Daoyin Yoga is de combinatie van Hatha Yoga (beheersing van het lichaam) en Raja Yoga (beheersing van de geest). Daoyin (geleid door de adem) Yoga  is opgebouwd in drie fasen die u geleidelijk aan leert.

Met krachtige zittende houdingen waarbij het lichaam opengemaakt wordt, dynamische oefeningen om het lichaam vorm te geven en geconcentreerde poses die het lichaam richting geven.

Daoyin Yoga helpt uw lichaam beter te functioneren en contact te maken met u zelf en uw omgeving.

Yin en Yang ontwikkeling worden gecombineerd in een meditatieve training die zeer geschikt is voor het krachtiger en soepeler maken van spieren, oplossen van stress en het uitlijnen van lichaam en levenshouding.

Met de adem wordt het innerlijke lichaam gemasseerd terwijl kracht, uitstraling en schoonheid van het uiterlijk lichaam groter wordt. Daoyin Yoga is een intelligente ontspannende Yoga voor plezier in uw lichaam.

 

lesrooster

Voor meer informatie over lessen en workshop mogelijkheden, neem contact op via de contactpagina.