Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 67,00
Begin

Je moet ingelogd zijn om je in te kunnen schrijven voor een cursus. Klik hiervoor op “Inloggen”. Heb je nog geen account, dan dien je op die pagina eerst een account aan te maken.

Self-care lessen en oefeningen zijn onderdeel van de Chinese geneeskunst en vallen onder ‘the art of Chinese self-healing’ (Yang Sheng)Chinese geneeskunst bekijkt en beschouwd de interactie tussen binnen en buiten wereld.

In deze cursus wordt het basisbegrip, Yin-Yang, in de context van de klassieke Chinese geneeskunst gezet. Yin Yang is een principe wat je als gereedschap kunt gebruiken. Vergelijkbaar met wat een microscoop is voor de westerse geneeskunst. Door je observatie vermogen, inzicht en ervaring te gebruiken, een situatie te bekijken door het concept yin yang.

Langs Wu-ji en Tai-ji via Ba-gua naar de Yi-Jing.

Je wordt meegenomen in een tijdreis door het oude China, leert onderweg hoe je met je omgeving mee kan bewegen en hoe je je omgeving met jou mee kan laten meebewegen.

Deze lessen serie daagt je uit om jou midden te herkennen en sterker te maken met behulp van de Yin-Yang theorie zoals die in de klassieke Chinese geneeskunst wordt uitgelegd. Zowel in theorie als in praktijk met Meditatie Qi-gong oefeningen.

Inhoud:

4 Lessen van 75min in 12 videos met elk een begeleidende pdf.

Kosten: € 67,-

Acupuncturist Cas Rooseboom praktiseert sinds 30 jaar klassieke Chinese geneeskunst. In Self-care lessen deelt hij zijn kennis en ervaring op persoonlijke en toegepaste wijze.

Les 1: Wuji

De eerste les duiken we de geschiedenis in van de klassieke Chinese geneeskunst. We gaan terug in de tijd van natuurvolken en Shamanen. Het ontstaan van

Les 2: Taiji

De tweede les komen we in beweging,
Verkennen het landschap en gaan naar binnen.
Om de as waar yin en yang in bewegen te ontdekken. Leren voor jezelf te zorgen.

Les 3: Bagua

De derde les gaan we naar buiten.
Maken we kennis met natuur fenomenen.
De analogie van het kosmische gezin. Die helpt jou richting te bepalen in de wereld.

Les 4: Yijing

De vierde les gaan we weer naar binnen.
Onderzoeken bestemming,
Kijken naar het contract met de natuur, om uiteindelijk ons hoofd leeg te kunnen maken.