Sinds vorig najaar liep ik rond met een bijzonder pijnlijke duim. Door omstandigheden kwam ik er niet toe om ernaar te kijken, Begin dit jaar begon het toch wel erg hinderlijk te worden en ik kwam via de huisarts bij een handenspecialist die vaststelde dat het een Triggerduim was. Een behandeling hielp niet en ik moest geopereerd worden. Ik maakte een afspraak voor een paar maanden later.

In de tussentijd maakte ik kennis met Cas en we kwamen in gesprek over mijn Triggerduim. Cas stelde me de nodige vragen ook over de omstandigheden, namelijk de ziekte en het uiteindelijk overlijden van mijn vader. Hij legde feilloos de connectie dat het met de long meridiaan te maken had en dat deze onder andere staat voor verdriet. Ik maakte een afspraak voor behandelingen en weer stelde Cas veel vragen. Ik was onder de indruk van zijn kalme en wijze manier van analyseren en handelen zo vol aandacht en compassie.

De behandeling was bijzonder en ik voelde direct dat het e.e.a. in beweging werd gebracht alles ging weer stromen. Los van het feit dat ik zelden zo goed heb geslapen als die nacht na de behandeling ging het in snel tempo beter met mijn duim en na nog een behandeling was ik zo goed als pijnvrij. Nu, een paar maanden later heb ik nergens meer last van.

De operatie heb ik kunnen afzeggen en het geschetste pijnlijke revalidatie proces is mij bespaard gebleven. Cas je bent een kanjer, de magic needle man!